Oruç tutmanın en zorlayıcı tarafı şüphesiz ki susuzluk. Çoğu zaman ise hem susuzluğu gidermek hem de keyif almak için çay tüketiyoruz. Ancak özellikle ramazan ayında tüketilen çay miktarı ve çayın türü iyi ayarlanmalı.
İlk akla gelen çay türü günlük olarak da sıklıkla tükettiğimiz siyah çay oluyor. İftar sonrası siyah çay tüketiminiz çok fazlaysa vücudunuzdan suyun azalacağını unutmayın. Zaten oruçla beraber susuz kalan vücudumuz fazla tüketilen siyah çayla daha da susuz kalabiliyor.
İftar sonrasında siyah çay tüketimini 2-3 fincanla sınırlamak ve içeceksek bile açık tercih etmek önemli. Sahurda siyah çay tüketimi ise önerilmemekte.
Siyah çay yerine sahurda tüketebileceğiniz en güzel iki alternatif papatya ve rezene çayı. Hem sindirimi kolaylaştıran hem de rahatlatıcı etkisi bulunan bu iki çay sahur yapmaya alışık olmayan ve uykusu bölünen vücut için ilaç gibi geliyor.
Yeşil çay da diyetlerin vazgeçilmez şifalarından biri. Ödem attırıcı özelliğinden dolayı yeşil çayı da sahur yerine iftardan sonra tüketmekte fayda var.
Mide ekşimesi ve hazımsızlık üzerinde etkili olan nane çayı da sahurda tercih edilebilecek ideal içeceklerden. Eğer sıcak tüketmek istemiyorsanız naneyi demledikten sonra şekersiz olarak soğuk çay şeklinde de içebilirsiniz.